Як приготувати смачний томатний суп-пюре


Томатний суп пюре готується на подив швидко - 20 хвилин, і смачний обід, а, може бути, вечеря готова. Вся принадність такого супу в тому, що його можна доповнювати абсолютно будь-якими інгредієнтами, і кожен раз блюдо набуватиме незвичайний смак.

Вам знадобиться

- 300 г помідорів,
- 1 цибулина,
- 20 г рослинного масла,
- сіль за смаком,
- чорний мелений перець за смаком,
- зелень за смаком,
- 1 листочок базиліка.

Інструкція

М'ясисті помідори промийте, перекладіть в об'ємну миску і залийте окропом на п'ять хвилин. Потім перекладіть в холодну воду, зніміть шкірку.

Цибулю очистіть і наріжте маленькими кубиками. Рослинну або соняшникову олію без запаху розігрійте в сотейнику, прожарте кубики цибулі протягом двох хвилин, періодично помішуйте.

З очищених від шкірки помідорів виріжте серцевину, м'якоть нарізати середніми кубиками. Покладіть помідори в сотейник до цибулі, тушіть на середньому вогні до утворення соку. Приправте сіллю і меленим чорним перцем за смаком, додайте гарячу воду. Спробуйте, якщо помідори кислі, то додайте трохи цукру. Сбавте вогонь до малого, тушкуйте десять хвилин. При бажанні можна додати улюблені спеції.

Зніміть томатну масу з вогню і перелийте її в чашу блендера, подрібніть до однорідності. Готовий суп (при необхідності підігрійте) розлийте порційно, посипте нашаткованою зеленню, при бажанні додайте трохи чорного меленого перцю, прикрасьте базиліком і подавайте на стіл разом з сухариками.

Немає коментарів