Як правильно вибирати фініки


Відомо, що у східних народів, жодне свято не обходиться без ароматних солодощів до чаю: халви, кишмишу, пастили, різних видів горіхів, сухофруктів. До сухофруктам традиційно відносять такі продукти, як: родзинки, курага, чорнослив, сушений барбарис, фініки.

Якісний продукт і нічого зайвого

Фініки є одним з найбільш корисних натуральних продуктів для дорослих і дітей. Будучи джерелом вітамінів і амінокислот, які допомагають відновлювати ослаблений організм, зміцнюють імунітет, і мають ряд інших корисних властивостей.


Чим керуватися, вибираючи якісні фініки

Найчастіше, для продажу, фініки упаковують в картонні коробочки різного розміру, або продають на вагу. У будь-якому випадку, необхідно звернути увагу на зовнішній вигляд і форму продукту.

Ніякими сторонніми запахами фінік не володіє.

Колір його однорідний, варіюється з темно-коричневого до світло-жовтого. Наявність кісточки всередині обов'язково.

На шкірці не повинно бути пошкоджень, тріщин, вм'ятин, дірочок, слідів і кристалів цукру, присутності комах і дрібних черв'яків.

Фініки не повинні занадто сильно блищати і прилипати один до одного. Якщо на поверхні є активний блиск, це може означати, що плоди були оброблені спеціальним розчином для підтримки товарного і апетитного вигляду, а також для їх довгострокового зберігання.

Якщо фінік трохи стиснути, він не повинен втрачати форму, бути занадто м'яким або занадто твердим. Якщо він виявився твероватим, то можна припустити, що його зберігали занадто довго, або для виробництва використовувалися недозрілі плоди.

Піддані швидкому і високотемпературному сушінню в печах, плоди пересушуються, починають тріскатися, мають сухувату консистенцію і білі плівки всередині.

При подальшому зберіганні, фініки оброблені подібним чином, злежуються на дні коробок в один суцільний шар.

Кристали цукру на фініках, означають, що умови зберігання їх були порушені. Розфасовані в коробки і пакетики, фініки, під час покупки, бажано відразу перевіряти на місці, на наявність тих чи інших дефектів.

Перед вживанням їх обов'язково потрібно промивати проточною водою, для видалення пилу і інших забруднень, що утворилися в процесі розфасовки, перевезення та зберігання. Зберігаються фініки в прохолодному місці, в герметично закритому посуді, досить тривалий час.

Немає коментарів