Морозиво вважається висококалорійним продуктом і заборонено до вживання в більшості дієт для схуднення. Однак можна скористатися простим рецептом виготовлення маложирного холодного десерту в домашніх умовах. Щоб приготувати дієтичне морозиво, потрібно мінімум інгредієнтів і часу, а страва припаде до смаку тим хто худне, так людям які не на дієті.
Вам знадобиться
- Йогурт маложирний або знежирений - 400 грам;
- Яйця - 2 штуки;
- Лимонний сік - 2-3 краплі;
- Цукрозамінник - за смаком;
- Ягоди або какао - за бажанням.
Інструкція
1. Для виготовлення дієтичного морозива можна використовувати будь-який йогурт з різними смаками (малини, персика, лісових ягід і так далі), але краще придбати натуральний продукт з найменшим відсотком жирності.
2. За бажанням можна додати в десерт попередньо подрібнені в блендері ягоди: малину, полуницю, вишню, смородину і так далі. Можна додати пару чайних ложок несолодкого какао для додання морозиву шоколадного смаку.
3. Далі потрібно добавити в десерт цукрозамінник або фруктозу, в залежності від особистих уподобань. Якщо йогурт солодкий, даний інгредієнт не використовують.
4. Потім потрібно акуратно відокремити білки від жовтків. Перші інтенсивно збити до отримання густої консистенції і додати до основних компонентів. Ретельно перемішати склад.
5. Йогуртове морозиво помістити в морозильну камеру на 2-3 години, в залежності від його особливостей. Періодично десерт слід перемішувати (1 раз в півгодини).
6. З плином часу розкласти морозиво по формам і подати до столу, прикрасивши ягодами або посипавши зверху какао.
7. Морозиво сприяє схудненню і дозволено до вживання при дотриманні багатьох дієт, наприклад, Дюка. Якщо замінити десертом останній прийом їжі, відзначено значне зниження ваги. При цьому порція не повинна перевищувати 200 міліграм на добу.
Немає коментарів