Як приготувати бездріжджове тісто для пиріжків на сметані



Чудовий по своїй простоті рецепт приготування тіста для дрібної випічки.

Вам знадобиться

- 100 грам сметани,
- одне яйце,
- дрібка солі,
- пара ложок цукру (якщо планується приготувати пампушки з маком),
- 50 грам вершкового масла,
- 300 грам борошна,
- начинка.

Приготування

1. Поставити вершкове масло в мікрохвильовку на три хвилини.

2. В окремій мисці потрібно змішати борошно, сметану, цукор і сіль. У суху суміш додаємо масло і ретельно перемішуємо.

3. Заключним елементом буде яйце, змішуємо все до однорідної маси. Якщо змішали все в правильних пропорціях, то тісто не повинно прилипати до рук і до миски.

4. Накриваємо його чистим рушником і залишаємо протягом 20 хвилин дозрівати

5. Тісто треба розкачати товщиною 5-6 мм і нарізати кружечками.


6. Викладаємо начинку і поміщаємо лист з пиріжками в духовку на 15 хвилин (в залежності від потужності духовки) при температурі 150- 200 градусів.

Немає коментарів