Чудовий по своїй простоті рецепт приготування тіста для дрібної випічки.
Вам знадобиться
- 100 грам сметани,
- одне яйце,
- дрібка солі,
- пара ложок цукру (якщо планується приготувати пампушки з маком),
- 50 грам вершкового масла,
- 300 грам борошна,
- начинка.
Приготування
1. Поставити вершкове масло в мікрохвильовку на три хвилини.
2. В окремій мисці потрібно змішати борошно, сметану, цукор і сіль. У суху суміш додаємо масло і ретельно перемішуємо.
3. Заключним елементом буде яйце, змішуємо все до однорідної маси. Якщо змішали все в правильних пропорціях, то тісто не повинно прилипати до рук і до миски.
4. Накриваємо його чистим рушником і залишаємо протягом 20 хвилин дозрівати
5. Тісто треба розкачати товщиною 5-6 мм і нарізати кружечками.
6. Викладаємо начинку і поміщаємо лист з пиріжками в духовку на 15 хвилин (в залежності від потужності духовки) при температурі 150- 200 градусів.
Немає коментарів