Як приготувати біляші - ситну і смачну випічку


Біляші - пиріжки з начинкою. Зазвичай начинку роблять з м'яса, рідко з картоплі. Приготовлені вдома біляші набагато смачніші і корисніші тих, якими торгують на вулицях, на базарах.

Вам знадобиться

- 0,5 склянки молока;
- 1 столова ложка дріжджів;
- 1 столова ложка цукру;
- 1 чайна ложка солі;
- 300 г борошна;
- 0,5 кг м'ясного фаршу;
- 2 цибулини.

Приготування

1. Спочатку потрібно розігріти молоко з додаванням цукрового піску і дріжджів. Добре перемішати і дати відстоятися. Згодом починається процес бродіння з появою бульбашок.

2. Береться глибока тара і в неї просівається пшеничне борошно. У цю муку додається молочна суміш зі збитими яйцями і сільлю. Не варто забувати перемішувати все під час додавання інгредієнтів.

3. У цю масу додається 2-3 столові ложки рослинної олії і перемішується. Отримане тісто викладається на робоче покриття, яке посипано борошном. Вимішує тісто до такого моменту, коли перестає липнути. Викладається в посуд, і залишається приблизно на годину, щоб тісто дозріло.

4. Тісто викладають на робоче місце, обминають, потім ділять на шматки, формуючи невеликі кульки.

5. Начинку готують з фаршу, дрібно рубаної цибулі, перцю, солі. Все це перемішують в однорідну масу.

6. Качалкою кульки розкочуються в пласт товщиною в півтора сантиметра і викладають м'ясну начинку на тісто.

7. Ліплять біляші різної форми. Трикутної, круглої, овальної, квадратної - як підкаже фантазія. Не варто забувати залишити в середині маленьку дірку. Накривають біляші тканиною і дають постояти приблизно одну годину.

8. Береться товстостінна чавунна сковорідка. У даній посуді біляші пропікаються краще в порівнянні з іншими видами сковорідок. Вливається масло шаром товщиною в півтора сантиметра, нагрівають масло до «шипіння», по черзі обсмажують кожну сторону. Спочатку потрібно обсмажити сторону з діркою до золотого відтінку.

9. Готові біляші викладають на серветки. Так позбавляються від зайвого жиру. Тарілка накривається кришкою і в теплому вигляді блюдо подається на стіл.

Немає коментарів