Як довго зберігати сир


Багато хто любить сир, але не всім відомо про методи зберігання. Сири в цьому вважаються делікатним продуктом.

Сирні гурмани побачивши багато сортів сиру втрачають голову, не контролюють себе, і в результаті купують зайву кількість делікатесного продукту. При цьому вони не замислюються про тривалість зберігання. Тим більше не всі в курсі, що деякі сорти мають дуже короткий термін зберігання. Якщо неправильно зберігати сир, то він висихає, втрачає смакові і корисні якості.

Є кілька маленьких секретів зберігання. Будь-який шматочок даного продукту повинен упакуватися індивідуальним чином. Так зберігається смакові і корисні властивості. Не варто упаковувати шматочки в поліетиленові пакети. Загорнутий в таку плівку сир не дихає, в ньому заводиться шкідлива мікрофлора. Поліетиленові пакети потрібно замінити пергаментним папером. Загорнутий в природну натуральну упаковку сир легко дихає і не втрачає смак, не висихає.


При відсутності прохолодних місць в будинку, сир варто зберігати в холодильному обладнанні при постійному, стабільному температурному режимі в 7-9 градусів, при вологості в 89-91%.

При низькій температурі дана продукція «вмирає», тому що сильний холод згубно діє на еластичну консистенцію сиру. Після чого він буде кришитися, змінить смакові властивості. Оптимальним місцем зберігання в холодильниках є поличка для фруктів. Цим продуктам властиво поглинання всяких запахів. Не треба зберігати кілька сортів в одній упаковці, так як у них обов'язково зміниться впізнаваний пікантний аромат, смак. Потрібно зберігати делікатес подалі від сильно пахучих продуктів.

Не варто заздалегідь позбутися від кірки. Вона не тільки зберігає сир від висихання, але і їстівна. Також в момент споживання варто відрізати стільки, скільки потрібно.

Сири сортів з цвіллю треба зберігати особливим чином в форфоровій ємності з щільною кришкою. Вони за своєю природою є з різким запахом, тому можуть пропахнути всю продукцію, яка знаходиться в холодильному обладнанні. Тому сир рокфор спочатку загортають в пергаментний папір, а потім поміщають в контейнер з харчового пластику.

Немає коментарів