Полуниця - одна з тих ягід, яка при варінні з цукром здатна тримати форму. Тобто зварити з плодів смачне і ароматне варення так, щоб ягоди не роззварилися, цілком можливо, необхідно лише дотримуватися певних правил.
Вам знадобиться
- 1 кг полуниці;
- 1 кг цукрового піску;
- столова ложка лимонного соку (якщо ягоди солодкі).
Інструкція
1. Насамперед необхідно зібрати ягоди. Причому збір краще здійснювати в суху погоду, а за дві-три доби до процедури обмежити полив або зовсім від нього відмовитися.
3. Далі підготовлені ягоди необхідно помістити в широку ємність, засипати їх цукровим піском і залишити на дві-три години, щоб плоди випустили сік.
4. Через зазначений час можна приступати до варіння самого варення (довше трьох годин витримувати ягоди не слід, навіть якщо соку плоди майже не дали). Каструлю з ягодами слід поставити на вогонь і кожні дві-три хвилини струшувати ємність, щоб плоди не пригоріли. Головна умова, щоб варення вийшло з цілими ягодами, виключити момент перемішування варива ложкою.
Після закипання, нашу суміш слід прибрати з вогню, накрити кришкою / рушником, щоб вміст не завітрився, і в нього не потрапили комахи, залишити так на 24 години.
5. Таким чином варення необхідно нагріти до кипіння ще два рази, кожен раз даючи йому повністю охолонути і тільки після цього повторно ставити на плиту. На цих етапах варіння перемішування також допустимо тільки шляхом струшування ємності з ягодами.
6. Під час четвертоого варіння варення необхідно дати проваритися в сиропі 20-30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення процедури можна додати в десерт, якщо це потрібно, лимонний сік.
7. Готовий десерт можна розкладати в пастеризовані банки через 10-20 хвилин після зняття його з плити. А щоб варення довше зберігалося, після закачування банок прокип'яченомими металевими кришками їх необхідно перевернути денцем вгору, накрити рушником і залишити до повного охолодження.
Немає коментарів