Має бути сімейне торжество або чекаєте приходу гостей? У такому випадку спробуйте спекти дуже смачний бісквітний торт "Шкатулка" за простим рецептом. Завдяки ніжному сметанному крему частування виходить соковитим, легким і не сильно калорійним. У такий тортик можна покласти абсолютно будь-які фрукти на свій смак - полуницю, ківі, вишню, банани і так далі. Він швидко готується і виглядає дуже красиво і святково!
Що знадобиться для приготування торта "Шкатулка"
Для бісквіта:
- цукор-пісок - 270 г;
- борошно - 200 г;
- курячі яйця - 6 шт .;
- міксер;
- вершкове масло - 3-5 г для змащування форми;
- форма для випічки.
Для крему:
- сметана з жирністю від 25% - 800 г;
- цукрова пудра або цукор-пісок - 180-200 г;
- ванілін - на кінчику ножа;
- свіжі фрукти за смаком (наприклад, полуниця) - 500 г;
- гіркий шоколад для прикраси торта - 90 г (за бажанням).
Як приготувати бісквіт в духовці
Деякі даремно вважають, що приготувати справжній бісквіт в домашніх умовах не так вже й просто. Насправді спекти його не складо, навіть для кулінарів початківців. У глибоку чашу розбийте курячі яйця і разом з цукровим піском збивайте їх міксером до утворення білої повітряної маси. При цьому збивати потрібно не менше 7-10 хвилин на самій максимальній швидкості. Тепер візьміть борошно, попередньо просіяний через сито. Додавайте борошно частинами, акуратно вмішуючи його ложкою або лопаткою в яєчно-цукрову масу. Щоб бісквіт вийшов високим і ароматним, використовувати міксер на цьому етапі строго не рекомендується.
Коли бісквітне тісто буде готове, включіть духовку і встановіть температуру 180 градусів. Поки вона розігрівається, візьміть форму для випічки і змастіть її шматочком вершкового масла, включаючи стінки. Після цього обережно, не пошкодивши його легкість, перекладіть тісто в форму і вирівняйте верх лопаткою. А потім відправте заготовку в духовку на 30 хвилин. В кінці відведеного часу перевірте готовність бісквіта за допомогою сірника або зубочистки. Проткніть середину бісквіта - якщо кінчик сухий, значить виріб готовий, і його можна виймати з духовки. Як тільки корж трохи охолоне, витягніть його з форми. Поки він остигає до кінця, займемося приготуванням сметанового крема.
Як зробити сметанний крем
Для того, щоб приготувати якісний сметанний крем, потрібно врахувати кілька важливих нюансів. Сметана повинна бути жирною (не менше 25%) і свіжою. Для отримання густого крему краще використовувати цукрову пудру замість цукру-піску. Пудра краще і швидше розчиняється в сметані, що збереже необхідну густоту. В такому випадку перекладіть сметану, пудру і ванілін в чашку і за допомогою ложки все разом акуратно перемішайте. Якщо ж ви використовуєте цукровий пісок, то збийте його разом зі сметаною і ваніліном міксером на самій мінімальній швидкості до повного розчинення цукру. Щоб готовий крем трохи загус, приберіть його в холодильник.
Поки крем охолоджується, ягоди полуниці (або будь-які інші фрукти) промийте під проточною водою, а потім наріжте їх тонкими пластинами.
Як зібрати і прикрасити торт
Коли всі підготовчі заходи будуть завершені, займемося складанням торта. Перекладіть корж на велике блюдо або піднос і за допомогою широкого ножа зріжте верхівку і відкладіть її. З решти витягніть мякушку і подрібніть її в крихту, залишивши дно і стінки недоторканими. Тепер дістаньте сметанний крем з холодильника і його частиною (1/4) покрийте дно нашої "Скриньки". Потім розкладіть шар ягід, змастіть їх тонким шаром крему і зверху покладіть половину бісквітної крихти. Після цього знову покладіть крем, ягоди і решту м'якушки, які також потрібно просочити сметанним кремом. В кінці накрийте "Скриньку" відкладеною верхівкою. Завершіть складання торта, прикрасивши верх і боки кремом і ягодами.
За бажанням тортик можна покрити тонким шаром шоколадної глазурі. Для цього плитку гіркого шоколаду розтопіть на водяній бані і за допомогою кулінарного шприца нанесіть глазур у вигляді сіточки. Як тільки торт буде готовий, приберіть його в холодильник на кілька годин, щоб він добре просочився.
Коли час підійде до кінця, соковитий і смачний бісквітний торт "Шкатулка" буде повністю готовий! Дістаньте його з холодильника, розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу разом зі свіжозавареним чаєм або кавою.
Немає коментарів