Як приготувати фруктовий домашній мармелад


Приготування мармеладу в домашніх умовах не вимагає від людини особливих навичок кондитера або спеціальних інгредієнтів. Все необхідне можна придбати в продуктовому магазині, а формочки замовити в інтернеті.

Мармелад поживний продукт, в одній 100-грамової порції міститься 320 кКал.

Мармелад складається з пектину, агар-агару та желатину з різними смаковими добавками. Пектин сприяє виведенню з організму шкідливих речовин, а агар-агар, розбухаючи в кишечнику, стимулює роботу перистальтика. Всі компоненти допомагають роботі шлунку, виводячи шкідливі токсини і важкі метали. Їх адсорбуюча дія очищає печінку. Працівники мармеладних фабрик радять готувати його самому, адже нерідко на виробництві, заради здешевлення товару, закуповується неякісну сировину.

Як приготувати мармелад в домашній умовах? Існує кілька рецептів мармеладу, що відрізняються як способом приготування, так і своїм головним наповнювачем. Залежно, від вибору основних інгредієнтів, мармелад матиме різні смакові властивості.

Обліпихово-абрикосовий мармелад

Інгредієнти: Один стакан обліпихової олії і абрикосового соку. Дві чайні ложки агар-агар. Продається в будь-якому магазині, у відділі «Спеції». Стакан білого цукру.

Спосіб приготування: У склянку абрикосового соку засипається 2 ложки агар-агар, ретельно перемішується. Отримана суміш відстоюється 30 хвилин. З цукру і соку обліпихи вариться сироп. Ретельно перемішуючи, можна додати в сироп будь-який підсолоджувач. Додати в сироп отриману в першій дії суміш. Зменшуємо вогонь, чекаючи початку кипіння. Після початку кипіння, на тому ж вогні, залишити кипіти на п'ять хвилин. Після п'ятихвилинного кип'ятіння вимкнути газ і дати охолонути отриманій суміші. Дістати заздалегідь куплені формочки і залити отриману суміш. Поставити форми в холодильник на 30 хвилин.


Після закінчення часу дістати вже готовий мармелад і спробувати на смак. Якщо мармелад смачний і не віддає гіркотою, то можна сміливо його їсти! Для додання мармеладу більш презентабельного вигляду зверху можна посипати цукром. А для додання йому міцності зовні і м'якою ніжності всередині, його треба розкласти на будь-якій поверхні і залишити на кілька днів сушитися.

Немає коментарів