Приготування мармеладу в домашніх умовах не вимагає від людини особливих навичок кондитера або спеціальних інгредієнтів. Все необхідне можна придбати в продуктовому магазині, а формочки замовити в інтернеті.
Мармелад поживний продукт, в одній 100-грамової порції міститься 320 кКал.
Мармелад складається з пектину, агар-агару та желатину з різними смаковими добавками. Пектин сприяє виведенню з організму шкідливих речовин, а агар-агар, розбухаючи в кишечнику, стимулює роботу перистальтика. Всі компоненти допомагають роботі шлунку, виводячи шкідливі токсини і важкі метали. Їх адсорбуюча дія очищає печінку. Працівники мармеладних фабрик радять готувати його самому, адже нерідко на виробництві, заради здешевлення товару, закуповується неякісну сировину.
Як приготувати мармелад в домашній умовах? Існує кілька рецептів мармеладу, що відрізняються як способом приготування, так і своїм головним наповнювачем. Залежно, від вибору основних інгредієнтів, мармелад матиме різні смакові властивості.
Обліпихово-абрикосовий мармелад
Інгредієнти: Один стакан обліпихової олії і абрикосового соку. Дві чайні ложки агар-агар. Продається в будь-якому магазині, у відділі «Спеції». Стакан білого цукру.
Після закінчення часу дістати вже готовий мармелад і спробувати на смак. Якщо мармелад смачний і не віддає гіркотою, то можна сміливо його їсти! Для додання мармеладу більш презентабельного вигляду зверху можна посипати цукром. А для додання йому міцності зовні і м'якою ніжності всередині, його треба розкласти на будь-якій поверхні і залишити на кілька днів сушитися.
Немає коментарів